Om oss

Hildegunn Midtbø Bondhus
Åsegotene 161
6156 Ørsta

 Mobil: 90192862
mail

Kennel Skjervtorpet
Avisartikkel i Møre, Torsdag 15 oktober 2015

Klikk på bildet og les ▼

Jeg heter Hildegunn Midtbø Bondhus – er 1958 modell og bor i Ørsta på Sunnmøre. Min første Lagotto Yllegårdens Ylande Sofie kjøpte eg fra Sverige i 2001 , hun var ein fantastisk hund på alle måter og hun var årsaken til at vi vart så glad i denne hunderasen. Ho vart mor til våre tre første valpekull , fleire av dei er Champions og med flotte resultat i utstillingsringen og ein av dei er kåra til årets brukslagotto i Sverige fleire år på rad. I 2007 var eg til Italia på den Italienske Radunoen og besøkte ein oppdretter , der fant vi Ulisse som kom til Ørsta året etter og han ligg bak fleire av dei hundene vi bruker i avl no idag.

Samtidig som vi har holdt på med Lagotto har vi også hatt hunder av rasen Bouvier des Flandres i heimen. På ei av desse tispene – Praxtar’s Gaya Genuiqe de Bouvier hadde vi to kull , fleire av desse avkomma har virkelig vist seg frem i utstillingsringen og har blitt brukt i avl – noke vi er veldig stolte og glade for – denne rasen står vårt hjerte nært .
Eg har stor interesse for eksteriør utstillinger og har reist til mange land og stilt ut mine hunder. Nesten samtlige hunder som eg har eigd har blitt Champions og vi har henta med oss fine premier heim fra våre turer i utlandet.

Det å trene hund er noke eg vel kan seie eg er over gjennomsnittet interessert i.
Fleire dager i veka trener vi enten spor/rundering /feltsøk /teigsøk /lydighet /rallylydighet osv. All denne treninga har resultert i to godkjente redningshunder på barmark i Norske
Redningshunder. Min første godkjente var bouvieren Gaya og ho var den første i si rase som var godkjent på barmark i Norge. Idag har eg border collien Ayla som godkjent redningshund. Med henne deltok vi på the Challenge -verdens tøffeste brukshundkonkurranse i 2016 – vi er påmeldt i 2017 også ??  For meg er det viktig at hundene får brukt seg og får  fysiske og psykiske utfordringer i livet sitt og den gleda det gir når hunden speler på lag med meg er ubetalelig. 

Til toppen av siden